Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Χανιώτικα Νέα 20/4/2008

Ένταση για το στρατόπεδο Ένταση σημειώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και οι τελευταίες εξελίξεις.
Επί περίπου μια ώρα έγινε έντονη συζήτηση για το αν θα... συζητηθεί το θέμα.
Γύρω στις 9 το βράδυ ο κ. Ντερμανάκης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλου της παράταξής του σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την αίθουσα.
Ο κ. Βιρβιδάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί το θέμα επειδή δεν έχει κλείσει αλλά θα υπάρχουν, είπε, εξελίξεις στο μέλλον. Επίσης άφησε αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φανεί το έργο της δημοτικής αρχής.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ντερμανάκης έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Επίσης, ο κ. Ντερμανάκης δήλωσε ότι "η δημοτική μας παράταξη αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο και καταγγέλλει τον κ. Βιρβιδάκη ως ηθικό αυτουργό για την αρνητική εξέλιξη και την άρνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης με την άρνησή του προσβάλλει όλους τους Χανιώτες. Πρόκειται για εμπαιγμό χωρίς προηγούμενο, για ασυνέπεια και αναξιοπιστία. Η κυβέρνηση πλήττει τα Χανιά κατά συρροή αφού σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, όπως το χωροταξικό και η υποβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου, φέρεται εχθρικά προς το νομό Χανίων".
Ακόμα ο κ. Ντερμανάκης δήλωσε ότι "ο κ. Βιρβιδάκης δεν σέβεται το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και με την εσωστρέφεια και τις εμμονές του, την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά, έχει οδηγήσει όλα τα προβλήματα της πόλης σε τραγικά αδιέξοδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: