Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Πάρκο και όχι “απέραντος χώρος στάθμευσης”

 Ο κίνδυνος το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μετατραπεί σε “απέραντο υπαίθριο χώρο στάθμευσης” τονίσθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την “Πρωτοβουλία Πολιτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου” και την “Οικολογική Πρωτοβουλία” το απόγευμα της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικά, η κ. Ρούλα Καστρινάκη από την Οικολογική Πρωτοβουλία τόνισε πως «τώρα παρουσιάζεται ο κίνδυνος το στρατόπεδο Μαρκοπούλου αντί για ένα πάρκο που έχει ανάγκη η πόλη, να μετατραπεί σε ένα απέραντο υπαίθριο χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες του υπερτουρισμού που κατακλύζει την πόλη. Η υποτιθέμενη “προσωρινή” αυτή χρήση γι’ αυτό το καλοκαίρι, θα θεωρηθεί στο εξής “κεκτημένο” των μεγάλων τουριστικών συμφερόντων. Εξάλλου, στην Ελλάδα ισχύει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”. ΙΧ σήμερα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, αόριστη υπόσχεση για πάρκο κάποια στιγμή στο μέλλον. Η δε εξαγγελλόμενη από κυβέρνηση και Δήμο μετά βαΐων και κλάδων “παραχώρηση” του στρατοπέδου Μαρκοπούλου κατέληξε σε αγορά τμήματός του έναντι 2 εκατομμυρίων, ενώ για “παραχώρηση” μιλούσαν και πριν 4 χρόνια η τότε κυβέρνηση με την τότε δημοτική αρχή!».


Ο ομότιμος καθηγητής δασολογίας κ. Θεοχάρης Ζάγκας σημείωσε πως «ο χώρος του στρατοπέδου θα πρέπει να μετατραπεί καθαρά σε χώρο πρασίνου. Μπορεί να υπάρχουν και συνοδά έργα, σε μικρή αναλογία, να μην υπάρχουν “σκληρές επιφάνειες”, να δημιουργηθεί ένα άλσος που να καλύπτει το έλλειμμα πρασίνου που υπάρχει στην πόλη».



Πηγή: www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: