Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Καταγγελίες για αυθαιρεσίες του Δήμου στο στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”


Σε καταγγελίες προχώρησαν χθες πολίτες στη Δασική Υπηρεσία για το κόψιμο δέντρων και στην Πολεοδομία για αυθαίρετα γκρεμίσματα μέσα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων για τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες” και πρώην δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος έκανε λόγο για μια «νοοτροπία αυθαιρεσίας που δυστυχώς φέρνει εδώ και πολύ καιρό η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή. Δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε τέτοιες καταγγελίες για αυτά τα θέματα».

Μιλώντας για τις καταγγελίες των πολιτών ο πρώην δήμαρχος υπογράμμισε πως «είναι αυθαίρετος ο τρόπος να κόψεις δέντρα εκεί που διαφημίζεις ως δήμαρχος ότι θέλεις να κάνεις το μεγάλο, αστικό πάρκο της πόλης. Καταλαβαίνουμε πόσο αντιφατικό είναι αυτό ως νοοτροπία! Ο δήμαρχος και ο Δήμος πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στους δημότες και όχι το αντίθετο, να ενισχύουν την αυθαιρεσία. Ο Δήμος θα πρεπε να ήταν ο θεματοφύλακας και όχι ο πρώτος που αυθαιρετεί σε τέτοια ζητήματα».

Παράλληλα ο κ. Βάμβουκας μίλησε επίσης για «ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν υπήρχε άδεια κατεδάφισης για τα κτίσματα που γκρεμίστηκαν μέσα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου ή αν είχαν κριθεί κατεδαφιστέα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου. Εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω!».

Καταλήγοντας ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” παρατήρησε πως οι παραπάνω πράξεις δείχνουν «την προχειρότητα και το άγχος της δημοτικής αρχής να δείξει ότι κάνει έργο, ιδιαίτερα στο θέμα της στάθμευσης για το οποίο δεν έχει παράξει κανένα έργο όλα αυτά τα χρόνια! Έρχεται λοιπόν τώρα, στο τέλος της θητείας της, να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν λέω ότι είναι εύκολο το ζήτημα της στάθμευσης, ούτε αντιμετωπίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τριάμιση χρόνια τι έκαναν; Αγόρασαν το οικόπεδο της ΑΒΕΑ με 5,5 εκ. ευρώ και πού είναι ο χώρος στάθμευσης εκεί;».

Πηγή: www.haniotika-nea.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: