Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Ο λαός της περιοχής εξαναγκάζεται να πληρώσει 2 εκατ. ευρώ για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου

 


«Η προεκλογική φιέστα του δημάρχου και του πρωθυπουργού στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου το προηγούμενο Σάββατο δεν έχει προηγούμενο πρόκλησης και παράλληλα υποτίμησης προς τον χανιώτικο λαό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χανίων.

«Ο χώρος που είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τους Χανιώτες στο υπουργείο Άμυνας, τώρα δεν παραχωρείται πίσω δωρεάν, όπως διεκδικούσαν τα κινήματα της πόλης. Αντίθετα αγοράζεται από τον χανιώτικο λαό και μάλιστα έναντι τιμήματος 2 εκατ. ευρώ που θα λείψουν από έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη, όπως παιδικές χαρές, συντήρηση σχολικών κτιρίων και πολλά άλλα», όπως καταγγέλλει.

«Η απόφαση αυτή για αγορά του χώρου έρχεται σαν συνέχεια της πολιτικής απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για παραχώρηση του χώρου με ενοίκιο και υποβολή επιχειρηματικού master plan που θα εμπορευματοποιούσε τη χρήση του χώρου», προσθέτει. 

«Σε κάθε περίπτωση το μόνο που απέδειξαν ο δήμαρχος και ο πρωθυπουργός είναι τι εννοούν αποκεντρωμένο κράτος, που έχουν δηλωμένο ως κοινό στόχο όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη δημοτική αρχή, κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Ο κοινά διακηρυγμένος στόχος τους είναι να μεταφέρονται όλο και περισσότερες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος στους δήμους με ελάχιστη χρηματοδότηση. Η κοινή τους στρατηγική είναι οι δημότες να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για κάθε δικαίωμα του λαού, να εξοικονομούμε χρήματα που το κράτος θα έπρεπε να επενδύει σε υποδομές και στη λειτουργία αυτών, για να δημιουργούνται τα τεράστια αποθέματα του πλούτου που δίνονται μετά μποναμάς για την επιδότηση και χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών», υπογραμμίζει ακόμη. 

Όσο αφορά τη δηλωθείσα στα κανάλια «πρόθεση» της δημοτικής αρχής για δημιουργία αποκλειστικά χώρου πρασίνου, υπενθυμίζει στον χανιώτικο λαό δήλωση του δημάρχου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου «θα είναι πνεύμονας πρασίνου όσο μπορούμε», λίγο πριν ψηφιστεί συντελεστής δόμησης και χρήσεις που επιτρέπουν την ανέγερση 5.500 τ.μ. κτιρίων στον χώρο παρά τις αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν τότε.

Απαιτεί «να υιοθετηθεί άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο ως μοναδική πρόταση για τις χρήσεις γης του χώρου, αυτή των ελεύθερων χώρων - αστικού πρασίνου με μοναδική προσθήκη από τις ειδικές κατηγορίες χρήσεων αυτή της εκπαίδευσης. Να αξιοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο Μαρκόπουλου ως χώρος πρασίνου, πάρκο με μοναδική εξαίρεση το ένα σχολείο σύμφωνα με τις τέσσερις ομόφωνες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, όπως πολύ σωστά ζητάνε επίμονα τόσα χρόνια και η πρωτοβουλία των κατοίκων για το θέμα αυτό».

Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: