Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ενημέρωση μηδέν!


Τώρα που το στρατόπεδο Μαρκοπούλου άδειασε και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε φάση μετατροπής του σε πάρκο, γιατί δεν ενημερωνόμαστε για τα σχέδια και τις προθέσεις του Δήμου;

Γιατί αυτή η μυστικότητα; Μήπως αυτή η μυστικότητα υποκρύπτει σχέδια και παρεμβάσεις που δεν θα είναι ανεκτές από τον χανιώτικο λαό;

Μήπως ο Δήμος πιέζετα ή μήπως έχει ήδη υποχωρήσει στις πιέσεις; 

Η “Πρωτοβουλία Χανιωτών γιά το Μαρκοπούλου” έχει ξεκαθαρίσει την θέση της:

Ένταξη στο σχέδιο πόλης στην κατηγορία Αστικό πράσινο με τις όποιες ήπιες και συμβατές δραστηριότητες προβλέπονται σε αυτό!

Αν συζητώνται κατοικίες στρατιωτικών προτείνουμε στον δήμο να αναζητήσει οικόπεδο σε άλλο σημείο της πόλης για να ανταποκριθεί στην δέσμευση αυτή!

Αν συζητιέται χώρος στάθμευσης τεράστιων διαστάσεων λέμε στον δήμο ότι τα πάρκα δεν γίνονται για τα αυτοκίνητα!

Πληροφορούμαστε ότι γιά το στρατόπεδο Παύλου Μελά, που επίσης μετατρέπεται σε πάρκο, προβλέπονται ελάχιστες θέσεις στάθμευσης και μόνο για τους εργαζομένους σε αυτό! Και το στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι παρακαλώ έξι φορές μεγαλύτερο από το δικό μας!

Σε σχέση με τη μυστικότητα του δικού μας Δήμου, ο Δήμος Παύλου Μελά έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις ανοικτούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς γιά ισάριθμα τμήματα του πάρκου!

Δηλαδή οι δημότες του Παύλου Μελά γνωρίζουν τι θα γίνει στο πάρκο τους!

Κύριε Δήμαρχε,

ας μιλήσουμε γιά αυτά που θα ομορφύνουν πραγματικά την πόλη μας!

Ας μετατρέψουμε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου σε ένα όμορφο πάρκο, που θα αναδείξει την περιοχή του Αγίου Ιωάννου και θα γίνει τόπος έλξης για μικρούς και μεγάλους της πόλης μας!

Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις και τις δυσκολίες σας με τους συμπολίτες μας ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε γιά αυτόν το σκοπό!

Μιχάλης Πατσουράκης
Πηγή: www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: