Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

6η γιορτή διεκδίκησης στις 15 Σεπτέμβρη


Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί την δημόσια περιουσία σε αναζήτηση εσόδων για να «μας σώσει» άλλη μια φορά. Δημόσιες υπηρεσίες και δημόσια γη διατίθενται προς πώληση. Σε αυτή τη λογική, επιχειρείται άμεσα η «αξιοποίηση» εκτάσεων – φιλέτα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μιλάμε για στρατόπεδα «που δεν καλύπτουν στρατιωτικές χρήσεις ή δεν θα παραχωρηθούν δωρεάν κατά χρήση σε ΟΤΑ για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών».

Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στην πόλη μας είναι μια τέτοια περίπτωση. Σίγουρα τα κάθε λογής αρπακτικά θα βλέπουν με καλό μάτι την αξιοποίηση-ξεπούλημα 50 ολόκληρων στρεμμάτων, το μεγαλύτερο φιλέτο εντός της πόλης. Το ξέρουν βέβαια και οι ίδιοι ότι είναι δύσκολο ν’ απλώσουν χέρι σε μια έκταση, που είναι αντικείμενο διεκδίκησης του χανιώτικου λαού εδώ και μια εξαετία και προσφάτως και της Δημοτικής αρχής.

Θα περίμενε κανείς πως ο Δήμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της περιόδου, θα επικαιροποιούσε το ζήτημα της διεκδίκησης του στρατοπέδου και θα ασκούσε έντονες πιέσεις σε κυβέρνηση και υπουργείο, για την παραχώρηση του στρατοπέδου στην χανιώτικη κοινωνία. Αντ’ αυτού, παρασκηνιακές συζητήσεις για «προτάσεις αξιοποίησης» και εφαρμογή …του νόμου της αδράνειας. Μήπως επίκειται ξεπούλημα του στρατοπέδου;

Εμείς σαν Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν είμαστε αφελείς να πιστέψουμε πως ένας «μνημονιακός» δήμαρχος θα σηκώσει μπαϊράκι ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης. Γι’ αυτό και σε μια εποχή που αποτελούν σημείο αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής οι ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα, συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας γης. Και επιμένουμε στο καθολικό αίτημα να γίνει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου χώρος πρασίνου.

Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνουμε την 6η γιορτή διεκδίκησης έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στις 15 Σεπτέμβρη καλώντας το χανιώτικο λαό να δώσει άλλο ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στις όποιες προσπάθειες ξεπουλήματος.

Συνεχίζουμε δυναμικά !!!


Πρωτοβουλία πολιτών και συνέλευση κατοίκων 
περιοχής στρατοπέδου Μαρκοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: