Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της παράταξης "δήμος ενεργών πολιτών" για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Δήμος Ενεργών Πολιτών" για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Mε αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, θέλουμε να τονίσουμε την αξία που έχουν κινήματα όπως αυτό που αναπτύχθηκε για το στρατόπεδο που κατάφεραν να αναδείξουν το θέμα , να εμποδίσουν την τσιμεντοποίησή του και να μας δώσει τη δυνατότητα σήμερα να διεκδικούμε με αξιώσεις, ένα σημαντικό ελεύθερο χώρο για την πόλη μας.

Το ανενεργό στρατόπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένει ακόμα στην δικαιοδοσία του στρατού και όπως αποδόθηκε η μεγάλη έκταση του στρατοπέδου Π. Μελά στη Θεσσαλονίκη , έτσι πρέπει άμεσα να αποδοθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στους κατοίκους των Χανίων.

Η γειτονιά και η πόλη το έχουν μεγάλη ανάγκη και θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπ όψιν της, ότι ο δήμος μας έχει αναλάβει ένα τόσο μεγάλο βάρος από την ύπαρξη πολύ σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα όριά του που η εκχώρηση του στρατοπέδου αποτελεί μία ελάχιστη ανταπόδοση.

Η δημοτική αρχή που έχει ταχθεί με την άποψη της εκχώρησής του στο Δήμο πρέπει θέσει το θέμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο και να διεκδικήσει άμεσα την απόδοσή του στο Δήμο μας χωρίς υποσημειώσεις. Η Δημοτική μας παράταξη θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Θέλουμε παράλληλα να επισημάνουμε στους συμπολίτες μας, τους αυξημένους κινδύνους για «αξιοποίηση» που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή λόγω οικονομικής κρίσης ανάλογοι χώροι, όπως οι Άγιοι Απόστολοι και πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αγωνιστούμε για τη διεκδίκησή τους.

Για το «Δήμο Ενεργών Πολιτών»
Χανιά 3-6-2011
Βάμβουκας Τάσος
Αλεξανδράκης Νεκτάριος
Χαράλαμπος Κουρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: